Jubileumi 10 év a Bocskai Korona életében

Üdvözlöm Önöket a Hajdúnánási Holding Zrt. vezérigazgatójaként, Girus Zoltán vagyok! A Holding Zrt., mint kibocsátó 2012-ben indította útnak a Bocskai Koronát, mint helyi fizetőeszközt, mely azóta sikertörténetté nőtte ki magát. A Bocskai Korona egy helyi fizetőeszköz, forgatható utalvány. Célja a pénz helyben tartása, a gazdaság élénkítése, a helyi vállalkozások erősítése. A címletek web oldalunkon megtekinthetőek  www.bocskaikorona.hu, ahol még több információt tudhatnak meg a címletek kapcsán, mint például, hogy minden címlet sorozatszámmal és biztonsági jelekkel ellátott, vagy épp, hogy a Magyar Nemzeti Bank részére tartozunk elszámolási és jelentési kötelezettséggel, havi rendszerességgel. Cégünk, a Hajdúnánási Holding Zrt. a címletek kibocsátója, illetve minden egyéb munkát is ellát, mely a forgalomba helyezéssel és annak további kezelésével felmerül. A helyi pénz hátteréről weboldalunkon tájékozódhatnak nem ennek a bemutatása most a célom.

„Minden kezdet nehéz” , szokták mondani. És valóban, nincs ez másként a mi helyi fizetőeszközünkkel kapcsolatban sem. 2012-ben rengeteg munka várt a Hajdúnánási Holding Zrt. akkori vezetőjére és csapatára, hogy kidolgozza és koordinálja a bevezetéssel járó folyamatokat. Hosszú idő telt el azóta… 10 év. A 2022-es év mérföldkő a Bocskai Korona életében. A 10 év alatt több ciklusban került kibocsátásra helyi fizetőeszközünk a városunk vezetőinek jóvoltából és persze a helyi vállalkozások elköteleződésének köszönhetően. Hiszen hol is lehetne ez a pénzhelyettesítő fizetőeszköz, ha Hajdúnánás Város Önkormányzata nem állt volna teljes mértékben a kezdeményezés mellett? Vagy épp, hogyan is értünk volna el több száz csatlakozott elfogadóhelyet, ha a vállalkozóink nem látják be azt, hogy a város érdekeit szolgálja azzal, ha a pénzt helyben tartják? Nyilván ezekre a költői kérdésekre a válasz a közös cél és közös gondolkodásban rejlik.

Az első kibocsátás óta eltelt 10 év jól mutatja azt, hogy egy működőképes rendszer került kidolgozásra. A lakosság és vállalkozások elfogadták és felismerték azt a tényt, hogy ezzel a helyi gazdaságot élénkítik. Példaértékű összefogást tapasztaltunk az elmúlt évtized során, a város, a lakosság és a vállalkozók tekintetében egyaránt. Városunk tesz azért, hogy segítsük egymást!

Szerencsére sokan ismerik már az országhatárokon belül és azon túl is. Részt veszünk a városi eseményeken, találkozókon, börzéken, ahol megmutathatjuk magunkat és még inkább megismerhetik a Bocskai Koronát, valamint most már az érmével is találkozhatnak az érdeklődők.

A 2012-es kibocsátást követte egy 2016-os és végül a 2022-es kibocsátás. A kibocsátási ciklusok alkalmával volt lehetőség a csatlakozásra is, így 2016-ban több környező város is vállalta, hogy bevezeti a Bocskai Koronát, 2022-ben pedig közvetlen szomszédunk Hajdúdorog Város vezetősége hitt abban, hogy hosszú távú gazdasági növekedése e módszerrel is sikeres lehet.  Minden alkalommal változtak részleteiben a címletek, de az alap elképzelésen nem szerettünk volna változtatni, miszerint a Hajdúság motívumrendszere kerüljön megjelenítésre minden címleten. Célunk volt, hogy bárhol az Országban, vagy épp a Világ különböző pontjain, a címletet kezükbe véve, minden ember számára azt az érzést tükrözze, hogy ez egy jelkép, az összetartozás és hazaszeretet jelképe.

A harmadik kibocsátás alkalmával úgy érzem, hogy joggal mondhatja el a város azt, hogy egy sikeresen működő stratégiát állított fel azzal, hogy bevezette ezt a lassan egyedülálló forgatható utalványt, hiszen az az összeg, mely Bocskai Koronában került be a forgalomba és helyben került elköltésre, mind a helyi vállalkozásokat élénkítette, erősítette.

A 10 év méltó megünneplése okán, cégünk egy emlékérem kibocsátásával készült. Az érmék kétoldalas kivitelben elérhetőek, mely híven tükrözi mindazt, melyet eddig is képviselt a Bocskai Korona. Az érmék sárgaréz ötvözetből készültek és máris nagy érdeklődés övezi magát az érmét, illetve a díszdobozos kiadását is.

 

Köszönettel tartozunk Hajdúnánás Város Önkormányzatának, a Város Vezetőségének és minden helyi vállalkozásnak, hogy közösen együttműködve 10 éves múltra visszatekintve napjainkban is jól működő rendszert tudhatunk magunkénak.

 

Tisztelettel Girus Zoltán
Hajdúnánási Holding Zrt. Vezérigazgatója
Bocskai Korona Emlékérme
Az Emlékérme értékesítés két módon történik:

Megvásárolható az érem önmagában (doboz nélkül),
így az ára 4 900 Forint


 

Valamint díszdobozos kivitelben, így az ára 5 900 Forint

 

Átvehető személyesen a Hajdúnánási Holding Zrt. irodájában (4080 Hajdúnánás, Kossuth utca 22 szám) vagy postai úton, mely esetben a postaköltség a vevőt terheli.

A megrendelések leadhatóak az info@bocskaikorona.hu e-mail címre